Google
 
Below, I have posted some interesting articles, news and various themes. What do you think about ... ?
Πλησιάζει η ώρα της Κρίσεως ...

Οι επιστήμονες που είναι υπεύθυνοι για το Ρολόι της Ημέρας της Κρίσεως (Doomsday Clock), που συμβολίζει την πορεία της ανθρωπότητας προς την εξαφάνιση της, το μετακίνησαν δύο λεπτά πιο κοντά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, λαμβάνοντας για πρώτη φορά υπόψη τους κινδύνους από την παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου.
Το Δελτίο Επιστημόνων Ατομικής Ενέργειας (Bulletin of the Atomic Scientists), που δημιούργησε το Ρολόι Ημέρας της Κρίσεως το 1947 για να προειδοποιήσει τον κόσμο για τους κινδύνους των πυρηνικών όπλων, προώθησε το ρολόι στα πέντε λεπτά πριν τα μεσάνυχτα. Ήταν η πρώτη ρύθμιση του ρολογιού μετά το 2002.
"Βρισκόμαστε στο χείλος μιας δεύτερης πυρηνικής γενιάς" αναφέρει το δελτίο τύπου της ένωσης και υπογραμμίζει την πρώτη πυρηνική δοκιμή της βόρειας Κορέας, τις πυρηνικές φιλοδοξίες του Ιράν και το φλερτ των ΗΠΑ με "banker buster" πυρηνικές βόμβες, καθώς και τη συνεχιζόμενη παρουσία 26.000 αμερικανικών και ρωσικών πυρηνικών όπλων και την ανεπαρκή ασφάλεια των πυρηνικών υλικών. Αλλά οι επιστήμονες δήλωσαν επίσης ότι η πιθανότητα καταστροφής των ανθρώπινων βιότοπων από τις κλιματικές αλλαγές, που προκαλούνται από τις ανθρώπινες δραστηριότητες είναι ένας αυξανόμενος κίνδυνος.
«Η παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου αποτελεί τρομερή απειλή για τον ανθρώπινο πολιτισμό που έρχεται δεύτερη μόνο μετά την απειλή των πυρηνικών όπλων," δήλωσαν. "Προβλέπουμε μεγάλες καταστροφές εάν οι κυβερνήσεις και οι κοινωνίες δεν λάβουν τώρα μέτρα να αχρηστεύσουν τα πυρηνικά όπλα και να αποτρέψουν την περαιτέρω αλλαγή του κλίματος," δήλωσε ο γνωστός θεωρητικός φυσικός Stephen Hawking του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
Πολλοί επιστήμονες προβλέπουν τρομερές συνέπειες από την παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου, όπως άνοδος της στάθμης των θαλασσών, που θα πλημμυρίσουν τις παράκτιες περιοχές, εντονότερες θύελλες και περισσότερες πυρκαγιές. Ανθρώπινες δραστηριότητες όπως η καύση ορυκτών καυσίμων συμβάλλουν στη υπερθέρμανση, υποστηρίζουν οι επιστήμονες.
Ο φυσικός Lawrence Krauss του πανεπιστημίου του Κλήβελαντ είπε ότι εάν η ανθρωπότητα αποτύχει να αλλάξει την πορεία της αναφορικά με την παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου, "υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ότι η Γη στο έτος 2100 μόνο αμυδρά θα μοιάζει με τον σημερινό πλανήτη μας, ο οποίος είναι έτσι εδώ και 500.000 έτη."
Το Ρολόι είχε μετακινηθεί κατά 2 λεπτά μπροστά μετά το χτύπημα στους δίδυμους πύργους το Σεπτέμβριο του 2001.
Η οργάνωση υπεύθυνη για το ρολόι της Ημέρας της Κρίσεως ιδρύθηκε το 1945 by επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Σικάγο που είχαν εργαστεί στην ανάπτυξη της πρώτης ατομικής βόμβας ενώ τώρα διοικείται από μερικούς από τους πλέον επιφανείς επιστήμονες του κόσμου.
Το Ρολόι έχει ρυθμιστεί 18 φορές σε 60 χρόνια ζωής. Το πλησιέστερο που βρέθηκε στις 12 ήταν το 1953 που τέθηκε παρά 2 λεπτά (ΗΠΑ και ΕΣΣΔ πραγματοποίησαν δοκιμές υδρογονοβόμβας) και πιο μακριά, στο παρά 17 λεπτά το 1991 που έληξε ο Ψυχρός Πόλεμος.

Ας ελπίσουμε να κυριαρχήσει η λογική σε αυτούς τους παράλογους ηγέτες και ότι οι δείκτες ... θα γυρίσουν πάλι πίσω ... μακριά από την ώρα της Κρίσεως ...

No comments: